Hotell på Gotland

Sommar på Gotland är för många en härlig semestervistelse. Det finns många hotell på Gotland som kan passa olika typer av plånböcker. Här får ni tips på er vistelse på Sveriges största ö.

Gotland

Hur man tar sig till Gotland

Bor man i vår vackra huvudstad så är det enklast att kolla upp flyg Stockholm till Visby. Ni är snabbt på plats då flygningen som snabbast kan ta 40 minuter. Priserna kan variera men från dryga 700 kronor kan man få loss en flygbiljett för beroende på vilka dagar som man flyger. Alternativet är att ta färja från Nynäshamn och Oscarshamn, sommartid så trafikerar även Destination Gotland mellan Västervik och Visby.

Var bor man på Gotland

Det finns gott om hotell i Visby att välja bland. Det är bara fråga om vilket som passar plånboken. Ett par stora kedjor som Clarion och Best Western finns representerade bland de hotell som finns att hitta i stan. Vill man spara lite pengar så kan det finnas trevliga Bed&Breadfest att välja bland. Men det finns också privata alternativ till att hyra en liten pittoresk stuga.

Vad gör man på Gotland

Det finns många trevliga besöksmål som man bara måste se när man är på Gotland. Allt från den medeltida ringmuren kring Visby till Lummelundagrottan. Sudersand är en trevlig och kanske den vackraste sandstranden på ön, den ligger på Fårö och man kan passa på att se dessa omgivningarna då man är på plats. Finns det kyrkligt intresse så kan Gotland stoltsera med 92 medeltida kyrkor.