Hur du väljer rätt hotell

Inför resan är det viktigt att hitta rätt hotell att bo på. Ett bra hotell kan lyfta en medioker resa, en dåligt hotell kan förstöra en annars trevlig semester. Även om hotellet endast ska användas för sömn är det viktigt att hitta rätt. 

Område

När du bestäm destination är det dags att bestämma vilken område du vill bo i. Här kan du skräddarsy din vistelse så du bor nära det du är intresserad av, och kan undvika det du inte vill uppleva. En person med spelproblem borde exempelvis kolla upp lokala casinos och hotellets egna utbud för att undvika att hamna mitt i smeten av spelautomater och lockande jackpots. Är du ute efter att bada och sola ska du se vilka områden som ligger nära stranden.

Försök att utröna vilken skick området är i. Det kanske finns flera områden vid stranden men en del härjas av ficktjuvar medan en annan har stränder som du behöver betala för att besöka.

Pris

Första och för många den viktigaste punkten är att hitta ett hotell till rätt pris. Jämförelsesajter kan ge dig ett bra hum om vilken prisklass som gäller i området du vill bo i. Det kan skilja flera hundra kronor per natt men endast små förändringar såsom lite längre avstånd till stadskärnan eller mindre sovrum. 

Kvalité

Du vill inte anländ till hotellet och märka att bilderna från hemsidan var överdrivna. Säkra att kvalitén är i den grad som utlovas och som du själv söker. Via Oyster kan du hitta anonyma testare så skriver objektiva recensioner och lägger upp egna bilder på rummen. Företaget betalar för att personer ska undersöka ett hotell och rapportera hur verkligheter ställer sig mot hotellets egna löften.